16 Kasım 2012 Cuma

Dikkat Dikkat Bu yazı yorumlara açıktır:))

Selam millet,
iyisiniz afiyettesiniz inşallah umarım dilerim(herhalde galiba sanursam'ın kendimce çevrilişi:))

bana soracak olursanız... diye uzar gider bu deyiş, mektup gibi.

millet,
size bir şey danışmaya geldim bu kez.aslında danışmam gereken üç durum var.yorumlarınızı da bekliyorum efenim:)

anammm ne sorunlu kızım ben be:))
hep buraya sorunum için geliyormuşum gibi hissediyorum.öyle ya,en son diplomatik ilişki,flört,evlilik durumları konusunda fikirlerimi beyan etmiştim.neme gerekse artık:))
kel başa şimşir tarak demezler de ne derler buna !



kısa tutmaya çalışacağım.umarım başarılı olurum :

-bakınız şimdi benim bir arkadaşım var.sosyal olarak görüştüğüm bir arkadaş.kendisiyle uzun süreden beri tanışmaktayız.şiir dinletilerine,şiir okuma günlerine çoğu zaman o da gider.Orda karşılaşırız.Uşak da küçük bir yer ya ,sık sık caddede görürüm.Çok iyi niyetli,kendini çok iyi yetiştirmiş,okumayı seven,kültürel birikimi olan bir insan bu arkadaşım.dört senelik de lisans iktisat mezunu.ama nasıl desem görünümü biraz sakil ve pejmurde.duruşu kambur .kendine güvensiz duruyor.Konuşması da aynı keza.Ama farkındayım ki ,iyi yerlerlerde olması gereken,farkındalığı yüksek biri.Ama bu duruşu ,bu giyinişi ,konuşmasının ezikliği beş para etmeyen bazı insanların onu ezmesine yol açıyor.ve ben gerçekten bu arkadaşım için çok üzülüyorum.
insanların kılığına kıyafetine göre değerlendirip ,insana üstüyle başıyla değer verenlerden olduğumu düşünmüyorum.ama takdir edersiniz ki ,iş ararken,iş başvurularında ,sosyal yaşamda olsun bu tür şeyler önem kazanabiliyor.Onun hakettiği yerde olması için de onun özgüvenini sağlamasını istiyorum.yani çok iyi şeyler olmasa bile,yeterince iyilerden olması gibi.bazen düşündüklerimle çelişiyor gibi olabilirim ama gerçek de böyle.ayy ,kendimi bir an çok şeyy hissettiim..şey işte etiketçi,kibirli gibi..off neyse sadede geleyim...arkadaş kaç günlerden beri sakil ,üzerinde emanet gibi duran bir kazakla çıkıp geliyor şiir akşamlarına.geçen de hava çok soğuktu mesela.herkes kışlık pardesüsü giymeye başlamıştı.Şu iki üç gün gündüz güneşli ama akşamlar serin.Düşünün bu arkadaş üzerine kaban giymiyor.üstüne üstlük de konuşurken karşımda titriyor üşümekten.
acaba var da mı giymiyor,daha erken mi diye giymiyor ;yoksa yok da mı ondan mı giymiyor!Soramıyorum da.Çok nazik konular bunlar.ya incitirsem diye çekiniyorum.Belki üzerim onu diye.Kızar mı bilmem. ama bana bir şey demez belki ama, sonra kafasına da takar.yoksa ,ona hediye mediye anlamında bir şey yapmak istiyorum.Arkadaşı da pek yok.Arkadaş ortamına koyarım diyorum.Ama sonra beni yanlış anlar mı,bu kız bana yazıyor diye,ümit vermiş olur muyum!Kendisine acınmış gibi hisseder mi ? ne yapsam bilemedim.Ortak bir abimiz var.ben belki soramam yaşımız yakın ,karşı cins olduğu için ama o abiye söylesem beni yanlış anlar mı acaba?
Ama bu durumu da yakından birine açmak istemiyorum.bak bak alicenaplık gösteriyor ,gösteriş  yapar gibi sanki :(
diğer yandan kayıtsız kalmak istemiyorum.2005 yılı temmuzunda annesini kaybetmiş.biraz ondan galiba, hayattan bir umudu kalmamış gibi cümleler kuruyor.Sanırım o durumu aşamamış.Anne de ölünce kendini bırakmış.biraz konuştuk geçen gün ama ileri gitmek istemedim.Biraz kendi yaşadığımdan dem vurdum,benzer şeyleri yaşamış ve düşünmüşüz.Anlatırken biraz öyle dem vurdum. Ama ne kadar yararlı oldum tartışılır.ne yapsam ki?bir akıl verseniz diyordum:(
gerçekten çok iyi,çok efendi,kendini yetiştirmiş bir doygunluğu var....
durumu yeterince arzettim galiba.kendi blogumda da yazayım diyordum ama benim blog bugünlerde burdaki çevrem tarafından afişe olduğu için belki bakar ,okur diye tedirgin oldum.

****

diğer konum ise bayanların işi,

uşak' a yakın iller çapında kısa bir piyasa araştırması yapıyorumm.malum burası bizim küçük ya.bazen istediğimiz bir bot ,çizme,ayakkabının fiyatı tuzlu olabiliyor.Biliyorum ki hepimiz bayanız,en azından az çok ilgilenmişliğimiz var.belki görürsünüz filan.Kısa bot almak istiyorum.Yakın illerdeki spor hem de klasik tarzda olan renkli bir bot almak istiyorum.Aşağı yukarı fiyatına kaç diyorlardı ,sorduğunuzda?
Mesela İzmir,mesela başka bir il,aklıma gelmiyor şimdi ?
biliyorum biraz eksantirik tuhaf bir konu oldu ama neden sorulmasın ki,herşeyin bir ilki vardır diye sorayım dedim.burdan almak için acele etmeyeyim ,giderim öyle alayım diye düşündüm.  mesela kısa bot için kaç diyorlar,çizme için kaç diyorlar?Hangi alışveriş merkezini,hangi semti,hangi mağazayı tercih edersiniz ,hem kalite hem uygun olması için ?aynı fiyatsa aşağı yukarı birbirine tekabül ederse hiç de çıkmayacağım yola:)))


Bu bot benim istediğimi ,stilimi,zevkimi yansıtıyor.Bu açık renk de güzel ama  benim  almayı düşündüğüm renk  kırmızı  hatta bordo ve yeşil tonları işte.Yandan fermuar olursa daha kullanışlı olur gibi geliyor.

Bu da annem için düşündüğüm bot.Tabi ona çizme de olabilir.iki renkli olabilir.çünkü çantası acı kahve ve taba renginde.Acı kahve siyah gibi görünüyor.Herşeyle uyum sağlıyor malumunuz:-)


*****







üçüncü konum ise,

bildiğiniz,yakın çevrenizden duyduğunuz,Uşak'ın yakınlarında iyi bir doktor ,cerrah bilgisine ihtiyacım var.Çene eklemi rahatsızlıkları,çene cerrahisi için.Konak Diş hastanesini öneriyor musunuz?öneriyorsanız hangi doktor uygun olur.Çevrenizde bir bilen varsa bana bu konuda bilgi verip yardımcı olursanız sevineceğim.

Ee Şükriye bu ! Nerde ne söyleyeceği belli olmayangiller familyasından.düşündüm taşındım filörtü şunu bunu konuşuyoruz,yazıyoruz,bunu niye sormayayım dedim...



Aaahhh ah, bu arada yarın tüyap kitap fuarı açılıyor...ben yine buralardayım...giderseniz benden selam..benim yerime de gezin olur mu ?

Sizi seviyorum

öpüldünüz şekerler :-))

12 yorum:

  1. canııım arkadaşının durumu dikkatimi çekti sonuna kadar okudum yazını..bana göre kaban durumu sorulamayabilir; belki o abine düşüncelerini anlatırsan eminim sana destek olup ona uygun bir şekilde sorabilir, ikincisi asıl sorman gereken durumsa ki bu dikkatimi çekti; apaçık -neden bunca bilgi birikimi varken kendine bu kadar güvensiz duruyor..bazen sosyal fobisi olanları görüyoruz acaba topluluk içerisinde mi böyle yoksa doğal halimi bu sormak lazım ha gerçekten ezik duruyorsa bununda terapi yöntemleri var, kendine güven telkin cd'leri olumlamalar v.s. gibi.
    bu arada botlar süper annene alacağın bot benim tarzım :) öpüyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba gülçincim,
      öncelikle ilgin ve yorumun için teşekkür ederim.:))
      Arkadaşıma gelince,daha önceki senelerini bilmiyorum ama yaklaşık 3-4 seneden beri hep böyle görüyorum onu.
      ama kendisiyle sohbet sırasında annesini kaybettiğini söyledi işte.Sosyal fobisi olduğunu düşünmüyorum.çünkü gayet konuşkan,girişken görünüyor.Şiir akşamlarına,şiir dinletilerine,şehre gelen her tür kültürel,eğitimsel,sanatsal etkinliklere katılıyor.Biraz psikolojik ama aşırıya varan değil.ama nasıl söylesem yolda görseniz sokak insanı bu,dersiniz tabir-i caizse.
      kış geliyor ya ,bot,kaban alışverişleri revançta:-))

      Sil
  2. Arkadaşın için üzüldüm ya. Bence sen doğrudan sorma çekingen insanlar bu tür şeyleri kafalarına daha fazla takarlar. İyisi mi ortak abinize aç durumu. :] Bot konusunda da hiçbir fikrim yok ama kendine alacağın botun şekli, tipi falan çok güzelmiş. :] Annene alacağın da anne için oldukça uygun bir model. Maalesef ki ben de küçük bir yerde yaşıyorum ve dolayısıyla tuzlu oluyor fiyatlar. :( En iyisi alışveriş için daha büyük şehirler tercih etmek. :]
    Kocaman sevgiler.. :* :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcucum,
      yorumun ve ilgin için teşekkürler arkadaşım.Ben de aşağı yukarı böyle düşünür oldum,o abiye durumu açarak.
      bence de en iyisi büyük şehirde alışveriş etmek:)
      Sevgiler:-))

      Sil
  3. bizim de geçen yılki resim öğretmenimiz (asıl branşı sanat tarihiymiş) bu şekildeydi. ama tabii o pek bir kültürlü sayılır mıydı bilemiyorum, takvim yapraklarının arkalarındaki yazıları okuyup sürekli bize anlatırdı.
    kaban giymez, ütüsüz pejmürde gezerdi. titizlik sorunu vardı, bazen girip kızlar tuvaletindeki bütün lavaboları yıkardı ancak kendi kıyafetleri ve saçları pek temiz durmuyordu. şüyorum diyordu sürekli ama kışın ortasında biz bot giyerken o çıplak ayak babetlerle dolaşıyordu... okuldan gitti ancak sorununun ne olduğunu hala bilmiyorum. merdivenlerden çıkıp inerken bile çok düşünürdü, inip tekrar çıkıp tekrar inerdi. ciddi bir psikolojik sorun.

    botlardan ilki çok hoş :) lc waikiki'de uygun bulman mümkün. ben ısıtması için değil de "topuklu" olsun diye almıştım. 45 TL'ye buldum :)
    >> http://www.lcwaikiki.com/model.aspx?modelId=1864153&optionId=383893 (bende bundan ver :)))

    diş konusunda bir fikrim yok maalesef :( sadece durumun varsa devlet hastahanesine gitme derim. annem "bornova diş hastanesine" 20lik diş için gidip iğnesiz ameliyatsız dişi çekilerek 2 hafta ağlama sonucu atlattı :/ tabii senin sorununu tam bilmiyorum etkilemek istemem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eva yorumun ve ilgin için teşekkür ederim:-))
      sizin hoca gerçekten tuhafmış.Belli ki obsesif ve psikolojik sorunları olan biriymiş.Bu arkadaşım o kadar değil.Haksızlık etmeyeyim çocuğa şimdi.Konuşması aklı selim birisi.Elimden geldiğince destek olmaya çalışcağım ben de.
      lc'de ben de gördüm eva'cım ama ben ya bordo ya yeşil tonlarında ya da işte tezat renkli bir bot almayı düşündüğüm için,bu arzum da senelerden beri olduğu için vazgeçtim ondan.fiyatı aslında dediğin gibi uygun gelmişti bana.
      202lik diş gibi bir sorun değil maalesef.Çene darlığı gibi bir problem yüzünden dişlerimde ufak tefek müdahale gerekiyor.Ama iyi bir doktor bulup muayene ettirmek istedim.:)
      seni iyi anlıyorum,kötü etkiliyorsun diyemem.çünkü ben de bir kaç senesine kadar dolgu yaptırmıştım dişime.bir dayak yemediğim kalmıştı.üstüne hala acısını çekiyorum:)

      Sil
  4. Ben her zaman açıksözlülükten ve şeffafltan yanayım.onunla bu konuyu konuşmanın da uygun bir yolunu sen bulursun eminim.ama ortakabiyi de dahil etmek daha kolay olacaksa bu da bir seçenek elbette.ama kişi bahsettiğin kadar birikimli bir insansa bu tarz şeyleri de aşmış olabilir ve senin iyiniyetini farklı algılamayabilir o nedenle en doğrusunu sen bilirsin aslında:)
    Bot konusunda ne t birşey söyleyemiyorum ama bunun için başka bir şehre gitmektense markafoni,limango vs gibi sitelerden de alışveriş yapabilirsin ve beğenmezsen ya da numarada sorun yaşarsan da iade hakkın var sonuçta.
    Konak fiş hastanesini bilmiyorum canım hiç işim düşmedi.buradaki diş hastanesinde ise cerrah yok olsa mutlaka seni buraya çağırır misafir ederdim seve seve:) ege üniversitesi diş hastanesini tavsiye edebilrim ama sonuçta üniversite hastanesi sorun yaşamazsın.geçmiş olsun bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebrucum,senin bu açıksözlü oluşunu ve şeffaflığını çok seviyorum.takdir de ediyorum.Ben de bundan yanayım yanlış anlaşılmak istemem ama bazı durumlarda çok şeffaf olamıyorum.Aslında dediğin gibi sohbetimiz sırasında az çok konuştuk.Ben de dile getirdim,kendimden örnek vererek.Ona nasihat vermek gibi olmasın diye kendimin öğrendiği şeyleri söyledim.Sanırım bu konuşmam ,onun bana daha rahat açılmasına sebep oldu.
      aklıma ne geldi biliyor musun ebru,
      abiyi küçük bir parçasını dahil edeceğim.En azından durumu yoksa ona hediye alırız.Abi verebilir.Ben de onu başka arkadaşlarımla tanıştırırım.İşlerime dahil ederim filan.
      bot ve çizme için eğer diş için izmir'e gidecek olursam bir fırsat,bakarım diye düşünmüştüm.Ama dediğim gibi fiyatlar birbirine tekabül ederse ben de düşünmüyorum.MArkafoni,limango'ya da bakayım bari ama ben internet satışına henüz alışamadım galiba.İlla göreceğim,deneyeceğim filan.Ama fiyat uygun gelirse denemeye değer değil mi;-))
      ege üniversitesi bu konuda iyi olabilir.ama randevuyu aylar sonrasına veriyorlardır değil mi orda da,bir araştırayım ben:))
      Ahh canım,bilmez miyim,güzel gönlünle sen beni kalbine misafir etmişsin.Bilmiyor muyum seni:))
      İlgin ve yorumun için teşekkür ederim güzel insan:)

      Sil
  5. .. bu arada fikrimi söylemeyi unutmuşum arkadaşın hakkında :/
    valla ortak abiye açmak daha iyi olur derim. yanlış anlama durumu olabilir hem çekinebilir senden.. kötü bi durum ne desem bilemiyorum. yani benim başıma gelse, napardım bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. evet ortak abiye durumu açıp küçük bir payını ona devredip geri kalan kısmında ona destek olurum diye düşünmüştüm ben de,Eva:))

    YanıtlaSil
  7. canım ortak tanıdığınız olan abinle konuşup birlikte hareket etmelisin. Onun bu ezik duruşunun senin dikkatini çekmesi kendine güvensizliğini arttırabilir diye düşünüyorum..
    ayakkabı konusuna gelince 100tl falandı tam sezon olduğu için fiyatlar düşük sayılmaz ama internetten bakabilirsin daha uygun oluyo trendyolda falan..

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim Umaycım,
    yarın ilk işim gidip bunu açmak olacak.İlgin ve yorumun için teşekkürler:))
    bizim burda da 183'e kadar var.Bir süre daha böyle araştırmaya karar verdim.Trendyol,markafoni aklımda :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang