22 Kasım 2012 Perşembe

1 sorum olacaktı..

 Evet sadece 1 tek sorum var ve kendi blogumda değil de burada sormamın da tek bir nedeni.Çünkü hepimiz kadınız değil mi?Aramızda gençler ve onlardan biraz daha gençler,evliler ve henüz başını derde sokmamışlar var.:)Herkesin söyleyecek birşeyleri vardır diye düşünüyorum çünkü ben artık kendi kendime söylediklerimle işin içinden çıkamıyorum ve sorun bende diye düşünmeye başladım.


Bekarsanız evli olduğunuzu varsayın,evliyseniz kendinizi düşünün lütfen.

Haftada/ayda kaç gün kendi annenize ve/veya kayınvalidenize gidiyorsunuz ya da gitmek doğaldır?

Sonucu merakla bekliyor olacağım...

17 yorum:

  1. Haftada bir kez yeterli bence, daha fazlası arada ki samimiyeti laçkalaştırabilir. Yani sanırım evli olsam haftada bir giderdim ben :)

    YanıtlaSil
  2. haftada 1 falan gidiyorum.
    Ama kızkardeşimin olayını anlatsam şaşar kalırsın..

    YanıtlaSil
  3. valla kayınvalidem başka şehirde çok şükür.Kendisinin karakterinden dolayı çok şükür diyorum.Tatillerde bayramlarda.Anamla aynı mahalledeyiz iki günde bir görüşürüz

    YanıtlaSil
  4. haftada 1, ama annemi ozlerim ben. Kaynanaya bagli, anlasamiyorsak yapicak bisiy yok senede bir gorurdum :)

    YanıtlaSil
  5. Gitmeyi geçtim aramazsam,oğluna şikayet ediyo:) özlediği için değil bi açık bulduğu için.prosedürleri yap kafan rahat etsin mantığı benimki..

    YanıtlaSil
  6. yaa aslında bunun bi sıklığı belli bir süreye mi bağlanmalı bilmiyorum ki. Yani o bana, eşimin davranışlarına ve kayınvalideme bağlı bi şey. mesela ben anneme sık gidip geliyorsam, sonuçta o da eşimin annesi haksılık yapmamak gerekir değil mi ama :)

    YanıtlaSil
  7. Biz haftada bir. Her iki tarafa da aynı şekilde. Daha fazlasına gerek de yok derim :)

    YanıtlaSil
  8. ben bı bekar olarak ama gelın adayı olarak yanıtlıorum sorunu:)
    ben annemsız yasayamam,evlı olsam yakın bı yerde olmalı annem..
    kayınvalıde acısındanda bence es acısından dusunursek o da onun annesı sonucta sevmek ve saygı duymak gerekır,o da gormelı onun annesıde yakında olmalı.gorusme acısındanda ıkı tarafta sureklı gorusmelı yani imkanlar elverdığı surece:)

    YanıtlaSil
  9. Kayınvalideme hafta 1 giderim:) ama tabi kişilik özelliği de önemli. Kızgın,agresif,her bir şeye karışan kayınvalideye kim gitmek ister?:) Anneme de boş vakitlerimde mutlaka giderim. 2-3 gün diye kendime bi sınırlandırma yapmam :)

    YanıtlaSil
  10. Annem de kayınvalidem de başka şehirde :D
    Bayramdan bayrama görüyoruz ikisini de. En güzeli (:
    Annemle her gün telefonda konuşuyoruz, kayınvalidemle hmmmm... ayda 2 falan.
    Aynı şehirde yaşasaydık muhtemelen iki güne bir kayınvalidemde olurduk. Felaket birbirlerine bağlılar. Güzel bir şey ama benim bünyem kaldırmaz.
    Annemle aynı şehirde olsaydık da durum farklı olmazdı.
    Bence doğal olanını sen ve eşin belirler. Kızlar her zaman annelerine muhtaçtır. Her gün bile görüşebilirsin. Erkeklerse annelerine gitmeyi genelde bir görev addederler. Yani özlemden ya da ihtiyaçtan gitmezler. O yüzden de iki haftada bir iyidir. Bir haftasonu arkadaşlarla geçer, sonraki haftasonu aile ziyareti. Bence haftada bir, normal bir kayınvalide için fazla :S - normalden kasıt; samimi olunmayan, arkadaş gibi olmayan, "anne" değil de "kayınvalide" denilen, el öptüren büyükler :P
    Son olarak;
    Torun varsa denge bozulur tabii...

    YanıtlaSil
  11. Zaten ailemden farklı şehirde yaşıyorum.
    Evlendiğimde, bir mucize olduğu taktirde, kayınvalidemin de farklı bi şehirde olacağı yönünde planım.
    Bir bayram bizimkilere, bi bayram onunkilere yeter işte, daha ne olsun..

    YanıtlaSil
  12. hmmm anladım kızlar ben,sorun bendeymiş:))
    çoğunluk haftada 1 normal diyor bense her haftasonu kayınvalideme gitmek zorunda mıyım diye dın dın ediyorum.demek ki sorun bende cidden:(
    neyse bu konu aramızda kalsın çünkü ben dın dın etmeye devam edicem:)
    çünkü gerek anneye,gerek kayınvalideye gitme işi gönül işi olmalı,mecburiyet değil diye düşünüyorum.
    beni kötü hissettirdiğiniz için sağolun ya,insan ayda bir falan der de gaza getirir şu cazgır gelini:))şaka tabi ki hepiniz sağolun varolun,ben ağlamaya gidiyorum :))

    YanıtlaSil
  13. henüz kayınvalide sahibi olmamış biri olarak,
    yazıyı okudum, yorumları okudum, sonra yazıyı okudum, yorumları bi kez daha okudum..
    ne karışık işlermiş yahu; şikayet ediyomuş kayınvalideler, torun olunc kurulan denge değişiyomuş felam. halime şükrettim böyle sorunlarım olmadığı için, oturdum yerime(:

    YanıtlaSil
  14. Ebru,
    bekar bir kulunuz olarak söyleyeyim ki.O kayınvalidenin tutumuna bağlıdır.Aranızdaki ilişkiye göre.şimdi kayınvalideler bazen çok baskın kalmak istiyor.KEndi annene gidince suç onlara gidince ooh ohh ne güzel oluyor,kızım gibi seviyorum seni diyorlar.Ama hiç de kızı gibi gördüklerinden değil.Kendi kızları gelmeseler laf olmaz,sen gitmedin mi laf olur!Kendi kızı gibi görüp çemkirmeler filan.Bırak görmesin,ben saygımı mesafemi bileyim,o da ona göre takılsın.
    Diğer türlü ilişkiler laçkalaşıyor kanımca,gördüğüm kadarıyla.
    bir iş oluştur o gün.bir şey bozulsun.haftaya başka bir şey çıksın.gidin ya da ama çok fazla kalmayın.işlerimi yarıda bıraktım annecim,filan :)
    ne bileyim yardımcı olabildim mi acaba :(

    YanıtlaSil
  15. sağol şükriyecim yardımcı oldun elbette.dediğini yapıyorum aslında zaman zaman zaten.keşke buna gerek kalmasa diye düşünüyorum sadece...

    YanıtlaSil
  16. Bende 1 aylık evliyim. Annemler başka şehirde, kayınvalidemle ise aynı şehirde yaşıyoruz. Kendisine anne der hakikatende severim, samimi bi insan. Ancak eşim haftada 1 gitmemizi bana mecbur kıldı. Bana sorarsan bende dındın ediyorum çünkü bence biz yeni kurduğumuz kendi ailemizle ilgilenmeliyiz, her hafta gitmek onun oraya bağlı olduğunu düşündürüyor. Tabii bende çok yakın olmanın ileride sorun oluşturucağını düşündürüyorum ne kadar iyi olsada herkes. Daha bi karara bağlamadım ama, 2 yıl geçtiğine göre bu sorunu sormandan, sen bana ne önerirsin?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang