3 Temmuz 2013 Çarşamba

Gün almadan otuzumdan bulmalı bi koca en alasından!

-Photography-


  Bi zamanlar ay yok yok ne bi zamanları daha beş gün öncesine kadar ''evlilik'' kelimesi 1000 volt elektriğe maruz kalmışçasına titrememe, bilinç kaybı yaşamama sebep oluyorken bugünlerde nerde bi düğün var nerde bi bekarlığa veda gecesi hoop ben oradayım. Yıllar yılı düğünlerden derneklerden kaçarak büyük hata yapmışım cancağazım. Eşine az rastlanır cevherin kaynağı orda yatıyor yaşamın kalbi oralarda atıyormuş da haberimiz yokmuş.
***
   Bi kere düşün;en ruhsuz en duygu yoksunu olanımız bile şöyle acıklı bi filmden çıkınca bi iki dakikalığına da olsa duygusallaşmıyor  mu? Ya da ülke genelinde bi protesto mu var hemen galeyana gelip direniyoruz ama iki bilemedin üç gün sonra eski halimize dönüp hopaşinanay eller havaya moduna giriyoruz.Anlatmaya çalıştığım çiçeğim, yedisinden yetmişine çok çabuk duygusallaşan,hızla duygudan duyguya atlayabilen,anlık ve geri dönüşü olmayan kararlar vermeye pek müsait bi milletiz.Hal böyle olunca düğün atmosferini iyice içine sindirmiş,moda tam anlamıyla girmiş damat beyin bekar arkadaşlarından daha kolay bi av olabilir mi?
***
   Ellerin memleketinde yıllar yılı ''stag party, bachelor party vs. vs.'' adı altında düzenlenen, yurdumun Amerikan gençlik filmleriyle büyümüş pek elit!! kesiminin son beş-altı senedir hayatımıza soktuğu şu bekarlığa veda partilerinden birine davetliydim. Ha yani yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar eşliğinde kutladığımız Anadolumun misler gibi kına gecelerinin köküne kıran mı girdi de böyle abidik gubidik işlere bulaştık onu da anlamış değilim ya neyse. Nerde kalmıştık hah işte bu partilerden birine davetliyim ama içimde bi gram bile gitme isteği yok. Gelin, yakın arkadaşım olmasa beni hiç bi güç oraya götüremez ama naparsın işte kaderin cilvesi. Malum kaç zamandır da evi tıkılıp kaldım bari iki insan yüzü göreyim dedim kalktım gittim. Şimdi bu partilerde iki grup olur.Biri gelinin ''pek namuslu, evinin hanımı, çocuklarının anası kıvamında evli, sözlü, nişanlı arkadaşları'' diğeriyse benim de yıllardır mensubu olduğum ''evde kalmış, hoppa ya da yüzüne bakılamayacak kadar çirkin özelliklerden en az birine sahip kibarca söylemek gerekirse bekar arkadaşları''. Genellikle ilk grup daha kalabalıktır ve bu iki grubun üyeleri birbirlerini günahları kadar sevmezler, gece boyu ilk grup ''gelini de aralarına almış olmanın haklı gururuyla'' ikinci gruba acınası, nefret dolu bakışlar atar durur. Eee ne yapsın zavallı ikinci grup da kendini içkiye vurmaktan başka bir çare bulamadığı için ertesi gün türlü pişmanlıkla açar gözlerini dünyaya. Bekarsan bu partilerin üç anlamı vardır hayatında: Baş ağrısı, ağzından çıkan istenilmeyen sözler ve dışlanmışlık hissi.
***
  Gece boyu içip ara sıra saçma sapan oryantal figürler sergilediğim partinin sonunda hiç beklenmedik bi sürprizle karşılaştık. Damat bey ve arkadaşları kendi partilerini bitirip bizim mekana gelmişlerdi. Teklif açıktı: Hep beraber ortak eğlence! İşte şimdi evli, mutlu, çocuklu kadınlara bir çalım atıp topu ağlara gönderme sırası biz bekarlardaydı .Evliler, evde bekleyen koca ve çocuklarının yanına yollanırken biz bekarlar için gece yeni başlıyordu. DEVAMI YAKINDA...
 
 

6 yorum:

  1. Çok güzel işlenmiş konu :)) 2 grup olayı iyi gözlemlenmiş :) Ve top ağlarda :)) Devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler dondurma delisi:)
      En kısa zamanda devamı gelecek

      Sil
  2. Soyle bi sayfaya bakiim dedim cok keyifli oludum ve okurken dedimki bu ekimoza...
    A. Cok zekiyim ( ki oyleyim)
    B. Hic mutevazi degilim ( yaani bu da dogru)
    C. Hangi deli boyle guldurur beni ( fijuyvit*arseli*mia bikactane daha var ama tarzlari bu degil)
    Ç. Arkasi yarin klasigi (ki gicik olsamda keyif aliyorum evet iki hissiyati birden yasatabilmek meziyettir bu yuzden tebrikler)
    D. Adsizla giriyorum cunku cok useniyorum oyleyse ben kimim
    E. Eeeeee hadi optum

    YanıtlaSil
  3. Bacım sen nilesi misin yoksa?
    Yorumu da bu kadar geç gördüğüm için öpüyorum kendimi.
    Ayrıca iltifatların için seni de öpüyorum tabi ki:)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Teşekkürler efendim o sizin müthişliğiniz:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang