7 Şubat 2013 Perşembe

KOCCAMAN ÇOCUK



Bu ufaklık henüz 8 yaşında.Adı Seçkin.
Annesi MS hastası.Yaklaşık 3 yıldır.
Babası inşaat işçisi.Abisi garsonluk yapıyor.
Seçkin de evde annesine bakıyor.Temizlik, yemek, annesinin ihtiyaçlarının tümünü bu küçük boylu koca yürekli çocuk yapıyor.
Kendisiyle röportaj yapan abilerine "evde anneme bakıyom, işleri yapıyom sonra okula gidiyom, okuldan gelince yemek yapıyom" diye anlatırken gözlerinde ki büyümüşlük içimi acıttı.
Babası "ben de üzülüyorum ama eşim hasta, başa gelen çekiliyor" derken Seçkin'in önünde mahçuptu.
Çocuk olamadan koccaman olmuş bu çocuğu tanıyalım  istedim...

11 yorum:

  1. hayat bazen çocuklara zamanından önce ağır sorumluluklar yüklüyor.....ve herkes seçini yapamadığı bazı şeyleri yaşıyor...bu ağır sorumluluk ilerde ona çok güzel yetiler kazandirsın,ömrü parlak olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah ömrü güzel olsun...
      Sabah haberlerinde izlemiştim...çok etkiledi beni....

      Sil
  2. Canım ya! yazık demeyeceğim. Bu diyen insanlar ruh fakiridir, düşünce fakiridir ama kendilerine bakmadan konuşurlar işte. Ne güzel dilekte bulunmuşsunuz, ona güzel yetiler kazandırsın, ömrü parlak olsun diye. Ben, zorluklar çekmiş bir babanın çocuğuyum daha küçüçükkken sekiz kardeşin en büyüğü ayakkabı boyacılığından, fırında, inşatta çalışıp, sokaklarda mendil, su satan bir yandan evi geçirdirmek katkıda bulunup, okumaktan yılmayan ve ailenin tek okuyan çocuğu. İyi ki onun çocuğuyum iyi ki benim ilk öğretmenim olmuş diyorum her zaman. Zorluk çekmiş insanların ruhu daha bir zengin oluyor. Umarım dediğiniz gibi bu miniği parlak bir gelecek bekliyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın...yollar taşlı da olsa yürünecek...Seçkin'de onun gibi pek çoğu da inşallah bunu başaracak...

      Sil
  3. zor bi sınavla başlamış hayata Allah güzel kapılar açar dilerim..

    YanıtlaSil
  4. Hayat böyle bir şey işte. Kimi yarı yıl tatilinde annesiyle Avrupaya kayak yapmaya gider, kimi de evde yatalak annesine bakar. Dua edelim tamam da nereye kadar? Başka şeyler de yapabilsek keşke.

    YanıtlaSil
  5. Bu çocuk için bir şey yapmak mümkün. Değerli sanatçı Feridun Düzağaç konuyla ilgilenmiş ve aileye ulaşmış, kendi imkanlarıyla da bir yardım kampanyası başlatmış. https://twitter.com/feridun_duzagac adresindeki tweetlerinden konuyla ilgili bilgi alarak yardımcı olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. İyi ki duyarlı insanlar var...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang