2 Aralık 2012 Pazar

Normalmişler...Anormalmişiz

Geçen gün arkadaşlarla görüştük.İşe yeni başlayan bir kızdan bahsetti.Nasıl ki ,diye sordum.Anormal dedi.Normal anlayışın ne ki , onu bilmediğim için ,yanıtını verdim.Arkadaşım duraksadı.
Öyle ya bana da normal gözüyle bakmıyorlar bu şehirde ,diye gırgıra vurdum.Onlar da 'sen gibi 'diye gırgıra vurdular.

Ben mi bu konuda çok ayrıntılıyım bilmem ama normal anlayışımızın herkese göre aynı olmadığını biliyoruz değil mi sonuçta !

Ben kendimi normal buluyorum bu şehre ve ülkeye göre ama tavırlarım bazen yanlış anlaşılıyor.Fazla Polyanna ,fazla iletişimci hatta arkadaş canlısı.Tavrımla karşılaşanlar ilk başta yadırgıyorlar.sonra bu kız burdan değil kesin,dışardan gelmiş diyorlar.

İşte bu ,ben normalim kendime göre.Ama senin normal normların nasıl şekilleniyorsa beni de gözünde anormalleştiriyorsun.
Ayrıca hepimizin farklı kültürü,çevresi,görgüsü,aile terbiyesi,okumuşluğu,eğitimi var.Kimisi kolay değişiyor,kimisi kabuğunu zor kırıyor,kimi daha bir kendi muhitinde yaşıyor kimisi de farklı çevrelerde dolanıp duruyor.Eee bu da değişim sürecini ve farklılığı ve zevkleri değiştiriyor.Bana göre normal olan sana olmayabiliyor,sana normal olan da bana anormal geliyor.

anormal dediklerimiz bir de uyumsuz olanlar mıdır mesela?
Belki o hanım hanımcık ,içi turşucuk kadınlardan daha olumlu,uyumlu,samimiyimdir.Bana demesinler mi geçen gün ,hiç evlenecek bir tip yok sende diye !
Tamam kafayı evleneyim evleneyim diye bozmuş bir insan değilim ammma bu da neyin nesi şimdi !
Dışardan hiç de öyle dini imanı güçlü birine benzemiyormuşum.Şaşırıyorlarmış öyle dediğimde.Hay ben sizin zihininizde kuluçkalanan o şekilci mantığınıza ....silifke'nin yoğurdu yani:-)))

Hayıflandığımı sanmayın.Şikayet ettiğimi de.Ama düşünmüyor değilim mesela,uzaktan hoşlandığımız o yakışıklı beyler de hakkımda acaba bu kız çok mu paragözdür çok mu uçuk kaçıktır diye düşünüyorlar.Pek havalı,uyumsuz.Ne alaka ya ! Renkli giyinmeyi seviyor,ruhum kısa saçın uçuk halini benimsiyorsa,sizin gibi sürüye takılmayıp tek başıma da hayatın keyfini yaşıyorsam,sizin gibi düzenli maaşım ,şuyum buyum yoksa ama sizden daha fazla özgür ve mutlu olmayı biliyorsam ve ben de bunu hayattan ve insanlardan öğrendiysem benim suçum ne ,değil mi ama ?

Başlayacağım senin Uşak'ına da,
İnadına gitmeyeceğim bu şehirden.Ahtımdır bu şehirde en çılgın işini kurmazsammm...Görürsünüz siz normali ,evlenmeyi:-))

Kötü komşu insanı mal sahibi yapardı değil mi;-)))



2 yorum:

  1. sürüye takılmayıp tek başıma da hayatın keyfini yaşıyorsam,sizin gibi düzenli maaşım ,şuyum buyum yoksa ama sizden daha fazla özgür ve mutlu olmayı biliyorsam ve ben de bunu hayattan ve insanlardan öğrendiysem benim suçum ne ,değil mi ama ?
    SÜPERDİ:)

    YanıtlaSil
  2. başta çok üzülüyorsun sonra ti'ye alıyorsun sonra gülmeye başlıyorsun doğru onaylanan ilkelerin aşamalardan geçiyor böyle işte.Öğreniyoruz:)
    Süper olan sizsiniz aslında,anne olmak...:-))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang