29 Aralık 2012 Cumartesi

LÜTFEN "AL"GILARINIZIN AYARLARI İLE OYNAYIN


   Hayatımıza dokunan ve zihnimizde yer eden birçok olay “Al”mamızla ilgili..”Al”mış olduğumuz eğitim, sosyal statü, inanç ve yaklaşımlar bizi potansiyel bir mıknatıs haline getirir gündelik yaşamda..Kişiye öğretilmiş algılar, karakteristik duruşumuzu tamamlar..Sembolik görünen tutum ve davranışlar aynı süreç içerisinde gerçekleşince zıt düşebilir..Yeni bir yılın gelişini kutlamak, hediye “Al”mak kimisi için farklı bir kültürün yansıması gibi görünse de kimileri için yeni gelen bir yılı yeni “Al” gılarla karşılamak olabilir.
  Sinirli bir anımızda ağzımızdan çıkan sivri “ok” hiç ilgisi olmayan bir “Al”gıya denk gelebilir..Sözlü iletişiminde yapılan hataları geri “Al”mak mümkün olmuyor..Ağzımızdan çıkan her cümle karşımızdaki “Al”gının zihinde yer ediyor..Yapıcı, pozitif ve modern karakterler bu olumsuzluğu bertaraf edip hayatına devam edebiliyor..Varolan olumsuzluğu kabuk halinde zihnine kazıyan bireyler ise negatif saplantılarının kurbanı olabiliyorlar..
  Kaliteli bir hayat yaşamak için “Al” gılarımızı doğru kullanmalıyız ve doğru mesajı verebilmeliyiz..Bunun en güzel yolu hoşgörü, anlayış, kendini yenileyebilme ve mevcut hatalarını düzeltebilmektir..Hayat kalitesini üst düzeyde tutmayı becerebilen bireyler başarılı olurlar..Kendimizi daha iyi hissetmemiz için arada “Al”gılarımızın ayarları ile oynamamız gerekir..Farkındalık burada başlar..

14 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın ablacım. Benimde o algı ayarlarımı bi gözden geçirmem gerek.. =) Algıda oldukça seçiciyim de =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım hep seçerek algılarız ve hatalar yapabiliriz..Bunun bilincinde olup yanlışı düzeltmeye çalışmak daha olumlu yaşamayı sağlıyor..Keşke daha da çok başarabilsek bunu..

      Sil
  2. güzel bir bakış açısı hayatımızı yönlendiren şeyler aldıklarımızla ilgili oluşu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşey algılarımızla ilgili aslında..Doğrular, yanlışlar herşey..Algılarımızın ayarları her ne kadar arada kaysada, doğru bir ayar yapmak lazım arada bence..

      Sil
  3. hani radyolarımızda tuning ayarı olur ya,frenkans ayarı;bakış açımızı buna benzetiyorum ben.Nerde bir huzursuzluk ,ön yargı görünse frekans ayarımızla farkındalığımızı artırabilir ,bakış açımızı başka bir yöne kaydırabiliriz...Farkındalık ve algılarımız hayatımızın temelini oluşturuyor aslında.Sağlığımızı,işimizi,sosyal hayatımızı....etkileyen bir açı:))
    Yazıyı okuyunca düşümcemi söylemeden edemedim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şanselizecim..İnsanız..Tek kelime ile "İnsan"..Hata yapabiliriz, yanlış düşünebiliriz..Doğru ve pozitif bakmaya çalışmak veya en azından ayarları iyi tutturmak, başarı ve akabinde mutluluğu getiriyor sanırsam..

      Sil
  4. Olumsuz düşünce insanın en büyük kabuğudur! Algılarımızı daha açık tutarak pozitif olmamız gerekir :)

    YanıtlaSil
  5. ben buna tam bir yılbaşı postu derim
    hadi bakalım kolay gelsin
    nice mutlu seneler sağlıklı mutlu mesut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,hepimize mutlu ve başarılı yıllar :):)

      Sil
  6. süper bir yazı olmuş beyazım, harfiyen katılıyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang