13 Aralık 2012 Perşembe

İkinci Şans İlişkisi

Ayrıldığım erkek arkadaşımla bir araya geldik geçen gün.Hani arkadaş arkadaş takılıyorduk öyle.Biraraya gelelim demeye dilim varmıyor ,sadece hayatımda ol yeter,başka kimse kalmadı hayatımda,diyordu.Görüştük ikidir üçtür.Sonra bir baktım bu yine konuyu açıyor.Söz diyor ,bundan önceki hatalarımı tekrarlamayacağım.Bak sözlerime dikkat ediyorum seninle konuşurken,diyor.

Yalaaaaan ! Külliyen yalan ! İnanmayacaksın kızım bu tür şeylere ,bırak bu lafları !

Ama içimden de bir haksızlık mı ediyorum durumları .Belki şimdi daha iyi olabilir.Bak nasıl pişman.Bir şans daha Şükriye bir şans daha !

Söyledim ben de ona.Sana karşı duygularım nötr ,kızamıyorum bile ,dedim.Hakikaten de öyleydi.Yoksa bana mı öyle geldi :( Ettiğin sözler ,alttan alta bir elde bulundurmalar filan..Unutmuş gitmiştim ona karşı bu kızgınlık duygularını.Ama mantığım 'bi dur hele ' deyip duruyordu.Temkinliydi anlayacağınız.

Ya bir insanın huyu kolay kolay değişir mi ! Çevresinde hiçbir insan yok.Yine arkadaşlarımla tanıştıracağım zaman mırın kırın ediyor , beni özlediğini söylüyor ama o gün programımda şiir okuma etkinliği varsa ,gelmiyor ! Seni bri arkadaşımla tanıştıracağım,merak ediyor seni,diyorum.Yine mırın kırın ediyor.Yine dinlemiyor.yine umursamıyor.Bu nasıl mantık anlamadım.Başa sardık !

Tutmuş dün de ,boynum tutuklu olduğu ,sancımın zirve noktasındayken yemekleri yap hazırla tatlım ,ben geliyorum demez mi ! Ağrım bir taraftan,yorgunluk bir taraftan,bir destur evime daha yeni ayak basmışım bu neden bahsediyor !

Koyun can derdinde,kasap et derdinde.Benim yemeği göreceğim halim yok.Ki,yemek yapacak enerjim yok.3 köy gitmişim uzak uzak,yollar kötü,dolmuşumuz sallanıp durur,o sallandıkça boynumun ağrısı zıplar.Ben gün nasıl biter derken adamın benden beklentisine bak !

Kaldı ki, evde benden başka kimse yok.Müsait olmadığımı ,tek başınayken onu eve koymamın mümkün olmadığını efendice! söyledim.Gerçekten ama bakın ,uygun bir usturupta net ve açık şekilde ifade ettim.Sonra  ben o ağrıyla yarım yamalak uykuyu bir ara kandırıyorken evin kapısı çalmasın.!!
Ara sıra bu centilmen beyimiz evin köşesine bırakır da,maşallah evimiz de karakol merkezi gibi göbekte.Ben söylemesem ,evin kapısı şark kapısı gibi olduğundan meydanda.Zaten çoğu arkadaşım bilir benim evimi.
Kapı çalındı.Odamın penceresinden kafamı bir uzattım arkadaş, o ! Şaşkoloz gibi oldum.Bir yandan da cepten arar.bir de sormaz mı ,kaçıncı daire sizin ev ,diye !!

Bir de yetmezmiş gibi kapıyı açarsın,farkettirmeden girerim diye ! Kabalaşacağım şimdi !!!
ya ben mi çok mu muhafazarkarım ya .Ben ailemle yaşayan biriyim.Şimdiye dek tek bir laf ettirmemişim,şimdiki özgürlüğümü yılların vermiş olduğum güvenine dayalı olarak rahatça takılıyorum.Amaaa rahat derken de yani...hop dedik birader ,orda bri dur bakalım sen !

Ben mi çok muhafazakarım ya ! Bu ne rahatlık ! Bunlar beni enseye vur al tokadı gibi biri sanıyorlar he ! Tiyatrocuyuz,oyuncuyuz ama o kadar marjinal hayatımız yok şekerim bizim ! 

Özledim diyen o zat-ı muhtereme bugün Keyife gideceğim şiir gününe dedim.' Gelmek ister misin' 
özeldim mözledim fasa fiso .İki gün görüşmemişiz ,sen beni çok sevdiğini iddia ediyorsun,sık sık söylüyorsun bunu.Sonra babanla eve gideceğini söylüyorsun.Şiir okuma gününe gideceğimi duyunca çark ediyorsun.İşte sen benim beğenilerime bu kadar saygı duyuyorsun !

Velhasıl kelam bir insan ilk şansını harcıyorsa ikinci şansı haketmiyor demektir.Yani şu bir hafta içinde beni kudurtmayı başardı.
Demek ki ne oluyormuş ,
ikinci şans verilmiyormuş.Huylu huyundan vazgeçmiyormuşBir insan asosyalse hep öyle gidiyormuşEn yakın arkadaşının ,yemeli içmeli,yatmalı kalkmalı arkadaşının düğününe gitmiyorsa ,ona değer vermiyor demektir bu.Ona vermeyen bana mı verecek canım.

Demek ki ,ne olması gerekiyormuş :
-Bir insanın seni seviyorum sözcüğünden ziyade sevdiğini göstermesi gerekiyormuş.
-Ailesiyle ,arkadaşlarıyla ilişkisi kopuksa o kişiden uzak durmak gerekiyormuş
-bilgi dağarcığı facebook duvar yazılarından oluşuyorsa ,uzak dur ondan,oluyormuş !
-dört yıl matematik bölümü okusa da matematik konusunda kendine bir şey katamıyorsa işlenmemiş ham odun oluyormuş . 
-bir paket sigaraya para bulup da sevdiğini aç bırakan,(parasından değil de centilmen olmayışından )kız arkadaşından karnını doyurmasını bekleyen adamdan hayır gelmezmiş.
-arkadaşlarınla buluşma konusunda kemküm ediyorsa,seni özlediğini söyleyip,onun mutlu olduğu mekanda olmak istemiyorsa,yakın çevresiyle buluşmak ,arkadaşlarıyla tanıştırmak istemiyorsa 
ondan uzak olması gerekiyormuş.
Değiştim sözüne iseee....asla ve asla inanmamak gerekiyormuş....
Bir şans daha istenen ben gibi arkadaşlara burdan söylüyorum:
İleride evleneceğiniz ,beraber olacağınız insanın hangi huylarına tahammül edip hangisini edemeyeceğinizi,hangi huyunu değiştirip hangisini değiştiremeyeceğinizi,onu olduğu gibi değerlendirmeye almanız gerektiğini,evlenmek için evlenmek anlayışından ziyade artı yönlerini eksi yönlerini karşılaştırarak ,aile ilişkilerine bakarak,arkadaş ortamına bakarak,seçtiği cümlelere dikkat ederek,akıl ve duygu terazinize bakarak değerlendirmek gerekiyor.Çok şeyin uymasını bekleyemeyiz belki ama sizin için temelde önemli olan şeyleri tahlil etmek gerek.
 

Bir insana ikinci şansı vermek  insanı hem çok kızdırıyor..hem kendine karşı acımasız oluyorsun.Neden yaşadıklarını unutuyorsun,hiç mi içinde bir kin bir nefret olmaz diye...hem de kırılıyorsun..
demek ki sevmişsin diye bir şey yok...Hatası olabilir,telafi etmek istiyor diye yumuşuyorum.Bazen hayatımda en çok istediğim şeyin azıcık kin duygusu olmam !

Hangisi daha iyi bilemiyorum :(

Tanrım ne olur söyle bana,geçinilmesi zor bir insan olamam ben ! Neden karşıma böyle insanlar çıkıyor ! Bir kere de aklı başında düzgün,olgun,kendini yetiştiren,konuşmasını dinlemesini bilen,benden daha bilgili ve olgun insanlar çıksın !

Yarın bu iş biter.Dilimi de ısırayım.Ahannn da buraya yazıyorum !!!

Yoksa böyle yalnızlığıma şükürler olsun,ne rahatmışım ben :))





12 yorum:

  1. ohhh ben de okudum rahatladım, senin rahatladığını görünce. bence her insana ikinci bir şans verilmeli. ama sahiden ilk şansının hayatının şansı olduğunun bilincindeyse, hatasını istemeyerek yaptıysa, farkettiyse ve affettirmeye çalıştıysa. en önemlisi de değiştiyse. bir hatanın bedeli ancak bunlarla ödenebilir diye düşünüyorum. koy rahvan gitsin. uğraşmaya değer mi? artılar eksiler listesi yaptığında, hangi taraf ağır basıyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semma,
      Onun için eksiler daha çok ağır basıyor.Ne duygularım ne de mantığım kabul ediyor bu uyumsuzluğa.Ona 2.şans vermek bir hataymış.Bunu gördüm.Olsun ,sonradan belki verse miydim iyi miydi diye düşünürdüm.Şimdi kafamdaki o soru işareti de gitti.Denedim olmadı sonuçta.
      Ben de rahatladım,çünkü söylemiştim bunda da olmazsa bir daha beni rahatsız etmeyeceksin diye:))

      Sil
  2. kesinlikle en baştan olmuyorsa sonrasında daha da zor oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tosbağanın dünyası,
      bence çok haklısın.Ben de öyle düşünüyordum ama belki çok acımasız ve dominant görüneceğim için ,belki bir ihtimal diye denemiştim.Olmuyormuş arkadaşım,olmuyormuş :)

      Sil
  3. herzaman 2. şanslar verilmeli.Ama anlattığın kadarıyle ilişkiniz fena tıkanmış gibi geldi bana ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir türlü açılamadı ki ilişkimiz ,tıkanmış olsun.Belki daha iyi olur ümidiyle denemiş olduk.Artık 2.şans verme konusunda tereddütlerim oldu.Ben de öyle düşünürdüm ammmma ...olmuyor be arkadaşım,hayat ve bazı insanlar zihnindeki o mantığı kırıyor bence:((
      Ben de öğrenmiş oldum bunu !

      Sil
  4. Önemli olan senin mutluluğun zaten canım, içinde seni kemiren şeyler oldukça ve huzursuz olduğun sürece zaten o iş yürümez. Bence yarından sonra senin için çok daha huzurlu bir hayat olacak gibi duruyor...

    YanıtlaSil
  5. denizin yıldızı,
    Tam yüreğime dokunan bir yorum yapmışsın.Sanırım ben de yorum yapacak olsam buna benzer cümleler söylemek isterdim sana:))
    çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  6. Mia Wallace ,beni de mimlediğin için teşekkür ederim.Bu mimi cevaplamıştım.ama bir dahaki miminde beni yine mimlersen cevaplamaktan memnun olurum:-)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. 3.sans olmamali bence genel olarak bu hayatta. :)

    http://www.stylishtimes.net/

    YanıtlaSil
  8. dediğin gibi hadi 2. bir yerde ama 3.bana göre de olmamalı Ayshe Rose:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang