11 Aralık 2012 Salı

HALETİ RUHİYEM




  Umay şekeri bi el at dedi..Bende geldim..Vallaha el değil kılımı kımıldatacak halim bile  yok ama yine de bi gayret yazıyorum..Efendim bilenler bilir çalışan bir anneyim ben..Laf biraz devrik oldu ama idare ediniz artık..Boyum kadarda kızım var..Yavrum bugünlerde eve geldiğimde muhteşem bir enerji patlaması yaşıyor bana karşı..Hayır bunlara okulda bişey mi veriyorlar bilmiyorum..Yahu insan hiç susmadan 3 saat boyunca konuşurmu..”Dur bi dilim damağım kurudu” diyip yine anlatıyo yine anlatıyo..Resmen salağa döndüm, beyin fırtınası yaşadım..Dandanakan savaşından girip, sınıf içi dedikoduları döküp, kim kiminle ne yapmış ne etmiş, mahallenin köşedeki bakkalında ne gibi ekşınlar olmuş, fen öğretmeni nasıl kızıyo, İngilizceci nasıl çığırıyo inanın şu anda dumur oldum..İki gıdım uykum vardı o da gitti çok şükür, kendileri mışılda mışıl uyumaktalar..Bi de onu dinlerken konsantre dinlicen..He he dedinmi hemen uyarıveriyor..Eve geldim, yemek, bulaşık, çamaşır aşamalarında ne yaptığımı bilemedim..Zaten işten eve akşam iki saatlik yolculukta ben benden geçiyorum..Böyle farklı bir boyuta giriyorum İstanbul trafiğinde ..Gogıle beni en iyi hangi görsel tarif eder dedim..Ahanda elimde bu var al hayrını gör dedi..
Aldım hayrını gördüm..
Sizede hayırlı günler dilerim artık ne diyim..

14 yorum:

  1. ben de can atıyorum benimk büyüsün de başımın etini yesin diye:)

    YanıtlaSil
  2. :) Allah'ım ne güzel günler bunlar aslında. İleride yalnız kalıverince anlayacaksın. Bütün bu saydıklarına yetişecek enerjin var ya... İşte o enerjiyi de arayacaksın. Tadına var bugünlerin. Cıvıl cıvıl bir evlat, temizlenmiş çamaşırlar, mis gibi yemekler, sofra başı muhabbetleri, kazanılan ve evlat için harcanan paralar, bir de aaçını başını yolan şen şakrak bir anne. Bundan daha güzel bir tablo olabilir mi? (Çok mu iyimserim :) )

    YanıtlaSil
  3. Annelik en zor meslek bence tabi :) zor zanaat

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gülsüm iyimser insanları severim..Yalnız kalmanın ne demek olduğunuda çok iyi bilirim..:):):) Değer...evet oldukça değerini biliyorum ve tadını çıkarıyorum:):)
    sevgilerimi ve gamzeli gülücüklerimi gönderdim size..

    YanıtlaSil
  5. Ebrucum bende bebekten öyle derdim..Yaa bunlar bebeyken daha iyi oluyolar koyuyosun arabaya, ağzına daya sebzeli çorbayıda yürü gitsin:):):)Şimdi valla onu almam, bunu sevmem, koca koca laflar..Hiç kaynana sıkıntısı çekmiyorum hiç..Aratmıyo:):)

    YanıtlaSil
  6. Tosbağacım güzel ve her kadın bu güzelliği bir gün yaşamalı...Ben anneliği şöyle tanımlıyorum.."Senden bir sen daha var şu hayatta.."

    YanıtlaSil
  7. Ya hiç konuşmasaydı, her şeyini saklasaydı üzülmeyecek miydiniz? Bırakın anlatsın.İnsanlar konuştukça birbirlerini anlayabiliyorlar. Bunlar güzel günler, güzel yorgunluklar, güzel bıkkınlıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilhan bey merhabalar:) değil mi yaaa..hem fikiriz.

      Sil
  8. Bunlar tatlı sıkıntılar sağlıkları yerinde olsunda takipteyim selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanifecim selam bizden olsun , buyrunuz bloğumada beklerim bir çayımı kahvemi içersiniz:)

      Sil
  9. ben de öyleydim.Halâ da öyleyim .KAzık gibi kız olmama rağmen.En rahat da anneme anlatmak.Çünkü seni arkandan vurmayacak,sözlerinle seni köşeye sıkıştırmayacak,içini en iyi bilen birisi.En iyisi de o:))Annem de hehe dediğinde ben de uyarı veriyorum.Ama o da bana anlatıyor.O anlattığında ben de onu ilgiyle dinliyorum.Bu çok güzel bir şey.Kız arkadaşlarımın bazılarının annesi çok baskıcı oldukları için yalan söylüyorlar.Dahası kişilik gelişimleri tamamlanmadığı için komplekse girip kocaya kaçanlar bile var :-))Kızınız da siz de çok şanslısınız,bunu söylemek istedim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanselize çok teşekkürler canım..Beni tanıyanlar ve çevrem sen anne gibi değilsin derler..Genelde kızımla beni görenlerde ben annesiyim dediğimde şaka yaptığımızı falan zannerderler:) tabii hoş şey bunlar:)Bazen ama fazlaca arkadaşıymış gibi oluyor bir "Höööytt!!!" diyorum ve elime terliğimi alıp kirpiklerimi kırpıştırp bir göz atıyorum biraz kendine geliyor:) Ama kesinlikle ve kesinlikle onu korkutmak, baskı altında tutmak yapmadım..Fakat şöylede bir durum var evin otoritesi benim..Ay ne çok konuştum ayol akşam akşam pek bi sohbet edesim varmış:):)

      Sil
  10. beyazım deme ya valla bu kadar yorgun olduğunu bilsem der miydim canım benim ya. Bide senin sayfanın tasarımı çok iyi olmuş tasarımla ilgili bi el at demek istemiştim aslında..
    jj çok akıllı bi kız anne en iyi dosttur hele de senin gibi bi annesi olduğu için çok şanslı..

    YanıtlaSil
  11. Va-Nu, Ba-Nu mu ne/Ahandistan küfrü filan yastık. Biraz kür, biraz epi-kür, pedi-kür falan filan zımparası. Senin bu blog enlasyonistanı sınırı çoktan aşmış. Hukukta buna 46 yönergesi derler, 46 nolu yönerge demeli. Maraşla ilgisi bunun. Yok buluşmuşuz da bilmem ne. Bozgat, Bozgat olalı böyle b-logcu görmedi yavvvv.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang