27 Ekim 2012 Cumartesi

ONUN KADAR ÖZGÜR OLMAK



                                                  Kurgu Roman
  

  Mavi gökyüzü kucak açmış onlara..Doyasıya kanat çırpmak ve umursamazca uçmak kaygıları..Yaşama sanatı, anlaşılmaz ve dolu dizgin hayatlarımızdan  kayıp giderken “Neden?” “Nasıl?” sorguları içinde kayboluruz bazen..Olup bitenin farkına bile varamayız..Hep birşeylere “Kulp” bulmak , hep en iyi “Ben” olmak çırpınışları sarar zaman zaman..Halbuki zaman, akrep ile yelkovanın bir çember içinde döndüğü kadar  masum bir oyun değildir..Onun çarklarının dişleri arasında sıkışıp kalmamak, doğaya , insanlara farklı bakmak ve güzel yönlerini görebilmek de bizim elimizde..Saçlar genelde değirmende ağarmaz ..Evet..
  Zamanın bize sunduğu nimetleri, tecrübe ile kabullenip ruhlarımızı özgür bırakmalı  ve ferahlatıcı bir çiçek kokusu gibi sarmalı dört bir yanımızı.. İnsanları olduğu gibi kabullenmek, belki de hataları ile sevmek, hep iyi taraflarını görmeye çalışmak bunun yolu..
  Bir de “Büyüklük bende kalsın” ironisi   varya..Egomuzu da harekete geçiren “Büyüklük” kavramı, cümlenin manası içinde yok olup gider ara sıra..Hepimiz eşit, belki de hepimiz küçüğüz..
Aslında önemli olan “Onun Kadar Özgür” olabilmek belki de..
Barış ve huzurla
İyi Bayramlar dilerim..

5 yorum:

  1. kesinlikle hepimiz eşitiz, belki de hepimiz küçüğüz..

    YanıtlaSil
  2. semmma önemli olan onun kadar özgür olabilmek belki de ..??

    YanıtlaSil
  3. dün cepten sayfaya bi göz atayım dedim o kadar keyifle okudum ki ve arkadaşımda vardı yanımda o da çok beğendi ifade edebilme gücü budur...

    YanıtlaSil
  4. umayım valla ne yalan söyliyim dedim ki umay beni unuttu..Ne bileyim işte arabeske bağladım bi ara..Hımmm şööleki
    ne mektup geliyoorr ne haber sendeeennn
    Sööölede bileyim bıktınmı bendeeenn..:):)
    Canım benim..Bayramın kutlu olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seni unutmak ne mumkun hem sen unutulacak kadinmisin bre.. Bayram telasi cocuklar bi de pc arizasi yuzunden ilgilenemedim kj pc hala serviste kuzenimin laptopu bende onu bile acip bakamadim...
      Seninde gecmis bayramin kutlu olsun:) canim canim canim canim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang