22 Ekim 2012 Pazartesi

Evliliklerde Diplomatik Yaklaşımlar

Kadercilikle alakası var mıdır bilmem ,
karşınıza çıkan bazı şeylerin size işaret olduğunu düşünüyor musunuz? Ne bileyim ,geçmişte kalan sonuçlanmamış bir şey,hatta ahlanıp vahlandığınız bir gerçek sanki hikayenin sonunu istermiş gibi karşınıza çıkartır.uzun bir süre göremezsiniz onu.sonra birden görürsünüz.Sonra onu 2,3,4 takip eder...Artık yollarınızın ayrı olduğunu düşünseniz bile...
Hani geçen diplomatik flört girişimleri yaptığımız malum şahıs var ya ,mesajlaştığımızdan bu yana ilk kez karşılaştık onunla caddede.Yanımda malum şahıs ilişki uzman(!)arkadaşım vardı.O da bana hafta sonu
 -yememiş içmemiş haberler getirmiş onunla ilgili- istihbaratlı çalışıyor gibi anlaşılıyoruz.Ama gerçekten tesadüf ! Zaten ondan dedim ya size ,işaretlere inanıyor musunuz,kaderci misiniz derken :)
Doğal olmaya ,arkadaş gibi sohbet etmeye çalıştım.evraklar için koşturuyorum derken bile 'hayırdır ne evrakı' demedim.Ben bunu tüm sevdiğim arkadaşlara sorarım ,öyle bir şey olduğunda.amaaa bu zatıalilere sormadım.Sonra acaba pek mi soğuk oldum yine derken arkadaşım konuşmamın normal olduğunu söyledi.
İşte buna sevinilir :-))

Sonra gün içinde düşündüm de ,diplomatik flört girişimleriyle başlayan bu numaralar ve kıvırmalar evlenince de bitmiyor.
Çoğu erkek kararınca akıllı,bilgili,kültürlü kadın seviyor.Yanlarında hoş fizikli,giyimli bayanlarla hava atıp üzerine buınlarla tamamlayınca bununla kendini ıspatlayacağını düşünüyor.
"sen ne anlarsın "cümleleri komplekslerinden bence."Kadınlar ne anlar bundan" Devamlı bir ders vermece.Devamlı bir kendini kanıtlama derdi.Kendinden daha akıllı ,mantıklı ,tarafsız olduğunu görüp bunu egosuna yediremeyen  başta kızan,aşağılayan ,yargılayan insanın "na var ki herkes hata yapar "anlayışı.
Eşlerinin ara sıra onlara laf anlatmaktan usandığı için  anlayıp da anlamazlığa gelişini,aptal ayağına yapıp kendi bildiklerini okuyuşunu çevremdeki çoğu ailede gördüm.Sanırım evlilik burda dengeleniyor.

Her konuda hemen hemen bilgin olabilir ama çaktırmayacaksın.Kılıfına örüp stratejiler geliştirecekmişsin mesela.
Banyonun ışığını söndürmeyi unuttuysan onun bağırıp çağırması adettendir.ama o yapıp da sen uyarırsan Mersin'in tokadı ,yersin tokatı ! "iyi bea gibi bir ayı böğürmesi duyarsanız bu gruptan sakın ha ,hayvanat bahçesini arayayım demeyin ,hakaret olur "
Bir de bazı gurup var ki ,bunlar türün son örneği ,
başta birbirilerini olduğy haliyle görüp beğenen çiftler sonra eşlerinden değişmesini bekliyor.Kız ,evledniğinde kendine göre gayet normal bir kıyafetle gezer.Sırasına göre bakımlı ve özenlidir.Evlendikten sonra bu tipler,eşlerine pantolon giymeyi yasaklarlar.Çok giyinip püslenmeyi yasaklarlar.Neymiş çok dikkat çekiyormuş,herkes ona bakıyormuş.
Afedersin arkadaşım da ,bunu diyen insanın başta kendine ,kendi seçimlerine saygısı yok.Madem öyle,önce sen bakıyorsun elalemin karısına kızına.Bilmem kırıtışına ,orasına burasına.Tövbe tövbe ! Evliliği mecburluk diye görürler.Sonra "nerden evlendik"derler.Sonra da evliliği azaba dönüştürmek için elinden geleni yaparlar.
Kadın da bazen bunu koz oalrak iyi kullanabilir.Hele de kadın zekası çok fazla işlekse ;)

Bana bakmayın,ben bu konularda pratik zekalı değilim.Kırk yılda bir  hazırcevap olacağım tutar.Veya çok fena sevdim arasında dövdüm yaparım.Mesaj isterse alınmasın:)Ama öyle kıvırmalar,konu değiştirmeler kazandığım yetiler arasında değil.İşte bu yüzden bu tarafımı güçlendirmek istiyorum .ama insanın ruhunda yoksa zooor ! Ben ancak gördüklerimi söylerim.Böyle konuşur,yazar dururum işte !

kimi evlidir,bekar gibi yaşar.Eve geç gider,hanımıyla ilgilenmez.Bekar,ergen erkek çocukları gibi davranır.Sonra vakit ayıramaıyorum mantığına yatarak,evde dırdır eden karısına yüzlü görünmek için eşinin memleketine annesigilin yanına gönderir.Kadın da bu fırsattan istifade serbestleşir.Dırdırlanmayı formalite yapar.

Kimisi der ki ,kadını çok okutmayacaksın.Parası da olmayacak.Parası olan kadının çok çenesi çıkıyor .çok bilmiş olmayacak.Dikbaşlı olmayacak.

Daha ne isterdiniz efenim ?

siz kendinizce akıllı olduğunuzu sanın.Bir insan hele de kadın kafasına koymayagörsün bakın neler yapıyor !

Tabi her kadın bir olmaz,her erkek de aynı olacak diye bir kaide yok.Her evde aynı şeyler yaşanacak diye bir durum yok.Her  evin kendince açmazları var..
Aslında görüyorum ki,bir süreden sonra yani 30'lu yılları deviren evliliklerde bir süre sonra eşler tencere kapak oluyor.Bir süre sonra birbirlerinin huyunu alıyorlar.
Yaş kaç olursa olsun ,bazı şeyler hiç değişmiyor.erkeklik gururları,büyüklükleri ve beklentileri...

Yoksa ilişkilerimiz hep diplomatijk girişimler ve stratejiler mi gerektiyor ! Bilmem ki :(

Erkeklerin tipik davranışları ,ilişki yaklaşımları olur da kadınların olmaz mı !
Bir dahasında gözlemlediğim kadın hallerini de yazacağım.Sanki erkekler kara tavuk da biz sütten .çıkmış ak kaşık mıyız !

Boşuna dememişler Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten diye...



2 yorum:

  1. diplomasi tüm ilişki türlerinde ömür boyu sürmüyor mu zaten?sürdürmezsen o ilişki bir yerde bozuluyor,sekteye uğruyor.anne-çocuk ya da baba-çocuk ilişkisini ayrı tutuyorum ama onda bile tek taraflı bir diplomasi var yine bence.evlilikte de bu böyle.Yani kendi adıma ben öyle politik bir insan değilim pek.ğeriye eğri,doğruya doğru demeyi severim.ama hayat biraz eğip büküyor insanı zamanla,politikayı da öğretiyor:)benim evlilik politikam senin de değindikelrinden biri aslında.yani eşime son kararı verenin kendisi olduğunu,onun sözünün üstüne söz söylemeyerek onu inandırmaya çalışıyorum.ama aslında ben çoktan tezgahı kurmuş söyeleyeceği söz,vereceği karar ile ilgili seçenekleri kendi istediğim tarzda hazırlayıp önüne sunmuş oluyorum zaten:)maalesef böyle.eşimin annesi de böyle ve eşim akıllı kadınların böyle olduğuna inanmak istiyorsa yapacak başka bir şey de kalmıyor zaten.
    son olarak birşey dikkatimi çekti.
    "Doğal olmaya ,arkadaş gibi sohbet etmeye çalıştım.evraklar için koşturuyorum derken bile 'hayırdır ne evrakı' demedim.Ben bunu tüm sevdiğim arkadaşlara sorarım ,öyle bir şey olduğunda.amaaa bu zatıalilere sormadım.Sonra acaba pek mi soğuk oldum yine derken arkadaşım konuşmamın normal olduğunu söyledi."
    demişsin ama normalde davrandığından farklı davranmış olmamış mısın?yani sen doğal olmaya çalışırken aslında kendinden farklı biri gibi davranmamış mısın?belki yine ben yanlış anlamışımdır.zira saat 1.37...:)

    YanıtlaSil
  2. evet bir bakıma haklısın.Ama o beni arkadaşlarım arasında görmediği ve böyle bir muhabbet geçmediği için ne derece alakadar olduğumu bilemezdi,ebrucum:)
    Ayrıca onu da sorsa yapışkan,laubalii,askıntı olmuş olacaktım,sanki muhabbeti uzatmak istermiş gibi :))
    Zaten düşündüm de ,iyi ki de olmadı,olmuyor.Onla biz gerçekten çok farklıyız...Bu hikaye de burda biter böylece:)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang