4 Ekim 2012 Perşembe

Dudak tiryakisi çocuk

  Buraya fotoşoplu mudur gerçek midir bilemediğim ama her gördüğümde tüylerimi diken diken eden o ağzında sigaralı çocuk fotoğrafını koymayacağım merak etmeyin.
Çünkü dudak tiryakisi çocuk aslında benim oğlum.Hem de mecaz anlamda değil gerçek anlamda.

Yıllar önce kızı kulaklarıyla oynadığı için ne kadar rahatsız olduğunu anlatmıştı bir arkadaşım.Ben de başa gelmeyen birçok şeyin anlaşılamadığı gibi onu sadece dinlemekle yetinmiştim.Sonra oğlum doğup emzirmeyi sonlandırdığımızda benzer bir durum bizde de yaşanmaya başladı.Bizimkisi her uyku zamanı (uyku öncesi-sırası-sonrası) , korktuğunda ,endişelendiğinde ,öfkelendiğinde ya da canı acıdığında ya kendi dudaklarıyla ya da o sırada yanında,civarında kim varsa onun dudaklarıyla oynuyor.Bu yandaki,civardaki kişi de mütemadiyen ben olduğumdan o oynanan dudaklar bana ait.Tam da arkadaşımın anlattığı gibi oldukça sinir bozucu,rahatsız edici bir durum.
Psikiyatra bu durumdan bahsettiğimde emzirme sonrasında bazı çocuklarda böyle bir durum olabildiğini,anne memesinin yerine başka bir organı koyarak kendini rahatlatmaya çalıştığını söyledi.Hatta bu organa geçiş nesnesi deniyormuş.Her ne kadar bu geçiş nesnesini değiştirmemizin mümkün olduğunu söylese de biz bunu başaramadık.Örneğin dudaklarımızla oynamaya çalıştığında elini tutmak ya da uyurken saçını okşamak gibi.Bizimki dudak vermedik mi yeri göğü inletiyor.Tam tiryaki canım!

Hal böyle olunca ben de bu durumun olumlu yönlerini düşünerek avunmaya çalışıyorum.
Mesela "çekiştirilen şey büyür" yasası gereğince (bknz: Newebru'nun çekim yasaları) dudaklarımın genişlemesini bekliyorum.Yaptığım hassas deneyler ve matematiksel denklemler sonucunda bir Demet Şener, bir Ebru Şallı olmama ramak kaldı.



Ya da kalıcı makyaj yaptırmak için çok geçerli bir sebebim var artık.Yoksa büyük bir hassasiyetle sürüp sokağa çıktığım rujun oğlumun rahatlama ihtiyacı hissettiği bir anda joker misali yüzüme yayılmasına göz mü yumayım?Değil mi ama?



Neyse ki çay içerken eskiden bıraktığım dudak payını artık yavaş yavaş arap dudağı boyutuna arttırdım.Pek yakında cafelerde "çayımda angelina jolie dudağı payı bırakın lütfen" diyen birini duyarsanız bilin ki o benim!

10 yorum:

  1. Ebrucum okurken hiç şaşırmadım bu memeye düşkün bütün çocuklarda oluyo senin gene dudak benim kankamın oğlu annesinin gözüyle oynuyo uyurken kız kriz geçiriyo ocan uyuyana kadar ve 5 yaşında ocan düşün yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ona artık besle kargayı oysun gözünü denir:)
      fenaymış cidden.
      diyorum ya ben olayı farklı bir yönden ele alıp mutlu oluyorum artık ;))

      Sil
  2. benim kardşimde kulaklarıyla oynardı daha çok uykusu geldiği zaman ama çok önemsememiştik o zaman. çekim yasasına da koptum ama :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin duygucum:)
      ah bu çocuklaaarr:)

      Sil
  3. ben geldim.
    muhabbet güzel canım.
    her çocuğun bir alışkanlığı var şekerler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin bir kasem:)
      aynen çocukları çözmek zor:)

      Sil
  4. Aslında Duygunun sayesinde geçen gün hepinizin yazılarını okudum ama yorum bırakmamıştım.Tekrardan döndüm.Benim kardeşimde uyumadan önce kaş oynuyordu,evlendikten sonra bile kocasının kaşlarını oynadığını söyledi geçen gün.Ama şimdi bırakmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi yaptın:)
      kardeşinin olayı komikmiş:)

      Sil
    2. Ümmühan hanım acaba benim kardeşimde evlenince eşinin kulaklarıyla oynar mı acaba diye düşünüm bir anda çok güldüm :)))

      Sil
    3. Sorma ben de aynı şeyi benim oğlum için düşündüm ve evleneceği kıza acıdım bir an:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang